Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Απάνθρωπη μεταγωγή μεταναστών στη Λάρισα





Τετάρτη 27 Αυγούστου11 π.μ. πίσω από το δικαστικό μέγαρο της Λάρισας, μπάτσοι μεταφέρουν 7 μετανάστες σε καρότσα αγροτικού, την οποία έχουν διαμορφώσει με σιδεριές σαν κλούβα. Στοιβαγμένοι και φορώντας χειροπέδες οι 7 μετανάστες περιμένουν κάτω από τον ήλιο, για να περάσουν από τον εισαγγελέα επειδή δεν έχουν χαρτιά.

Από τους πολλούς περαστικούς που είδαν το συμβάν, έντονα διαμαρτυρήθηκαν 6 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που έτυχε να περνάνε από το σημείο. Όταν άρχισαν να βιντεοσκοπούν το περιστατικό δέχθηκαν απειλές από τους μπάτσους για δική τους προσαγωγή.
Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των αντιεξουσιαστών για τον τρόπο μεταγωγής των μεταναστών, οι μπάτσοι αρνούμενοι να δώσουν τα στοιχεία τους φυγάδεψαν όπως - όπως τους 7 μετανάστες.

Φυσικά οι εμπλεκόμενοι στο συμβάν μπάτσοι, περιμένουν μια Ε.Δ.Ε. να τους αθωώσει ή να τους ρίξει στα μαλακά με κάποια ποινή – χάδι, για τα μάτια του κόσμου.

Άλλη μια επίδειξη εξουσίας απέναντι στον αδύνατο, άλλη μια κατάφωρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, άλλη μια απόδειξη της βαρβαρότητας και του ρατσισμού που μαστίζει αυτούς τους υπάνθρωπους.
Τι άλλο περιμένει να δει η κοινωνία από δαύτους για να τους πάρει με τις πέτρες ;

Τι ‘ναι αυτά ρε ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: