Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Στα κελιά της «δημοκρατίας» η αστυνομία δολοφονεί


Το πρωί της 17ης Οκτωβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε πορεία στην περιοχή της Νίκαιας, καλεσμένη από συλλογικότητες αναρχικών, ως διαμαρτυρία για το βασανισμό και τη δολοφονία του 25χρονου μετανάστη από το Πακιστάν, Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας.

Τα γεγονότα που προηγήθηκαν της πορείας και πυροδότησαν το κάλεσμά της από ομάδες αναρχικών είναι εν συντομία τα εξής:

«Στις 26 Σεπτέμβρη, 01.30 το βράδυ, 15 αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του νεαρού μετανάστη στην οδό Ηλιουπόλεως 82, στη Νίκαια, φωνάζοντας και ξυλοκοπώντας τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένεια του. Οι μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι τον έβγαλαν σερνόμενο από τα πόδια, σχεδόν λιπόθυμο, έξω από το σπίτι του με αποτέλεσμα το κεφάλι του να χτυπάει στα σκαλοπάτια. Εναντίον του υπήρχε κατηγορία για ξυλοδαρμό ανηλίκου.
Μεταφέρθηκε στο ΑΤ Νικαίας, το οποίο μετατράπηκε σε χώρο βασανιστηρίων. Ο Καμράν κρατήθηκε δύο μέρες στο τμήμα, και καθώς οι κατηγορίες δεν ευσταθούσαν με τον μηνυτή να τις αποσύρει, αφέθηκε ελεύθερος για να περιγράψει ο ίδιος στην οικογένεια του, τις φρικιαστικές στιγμές που βίωσε. «Τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον χτυπούσαν με ρόπαλα, ενώ στη συνέχεια του έκαναν ηλεκτροσόκ, με καλώδια στα χέρια και στα γόνατα», μαρτυρεί η οικογένεια του Καμράν.
Τόσο η οικογένεια όσο και οι γείτονες γνώριζαν την κακοποίηση που υπέστη ο Καμράν. Ο φόβος τον κράτησε μακριά από το νοσοκομείο καθώς ο Καμράν δεν είχε χαρτιά.
Η αστυνομία προσπάθησε να συγκαλύψει το περιστατικό. Ο αδερφός του Καμράν, πιέστηκε και παραπλανήθηκε ώστε να καταθέσει ότι ο αδερφός του δεν έφερε μώλωπες όταν αποχώρησε από το αστυνομικό τμήμα.»

Ο Μοχάμεντ πέθανε από τα τραύματά του στις 9/10/09. Τα παραπάνω περιγράφει ο Πέτρος Κωνσταντίνου, μέλος της κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» μιλώντας στο tvxs.gr

Σκοπός της πορείας ήταν να καταλήξει στο ΑΤ Νίκαιας για να εκφράσει την αγανάκτηση και την οργή της απέναντι στην αστυνομική κτηνωδία που εκδηλώνεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα εναντίον του πιο ευαίσθητου κομματιού της κοινωνίας, τους οικονομικούς μετανάστες. Οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν άφησαν την πορεία να καταλήξει στο Α.Τ. Νίκαιας. Οι διαδηλωτές διεκδικώντας το δικαίωμα της ολοκλήρωσης της πορείας στον προγραμματισμένο προορισμό της συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν εκτεταμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου/λάμψης και δακρυγόνων τα οποία εκτοξεύτηκαν κατευθείαν μέσα στη μάζα της πορείας. Πολλά άτομα χτυπήθηκαν από τα γκλοπ των «προστατών του πολίτη» στο κεφάλι, σωριάστηκαν κάτω, ενώ ένας διαδηλωτής έφυγε αιμόφυρτος από χτύπημα στο κεφάλι και χρειάστηκε 7 ράμματα. Πολλά άτομα προσήχθησαν στην ασφάλεια και τελικά 8 από αυτούς συνελήφθησαν, με ορισμένες από τις συλλήψεις να πραγματοποιούνται μακριά από το χώρο της πορείας, κατά την απομάκρυνση διαδηλωτών. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στον πρόσφατο «κουκουλονόμο» και για 5 από αυτούς είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Για άλλη μια φορά, όπως και το Δεκέμβρη, οι διαμαρτυρίες για τις δολοφονίες της αστυνομίας χτυπιούνται και διώκονται από την αστυνομία και την ελληνική δικαιοσύνη η οποία ξεκάθαρα στηρίζει τους ένστολους φονιάδες της ΕΛ.ΑΣ και επιβεβαιώνει την ανοχή και προστασία της απέναντι σε «μεμονωμένα περιστατικά αστυνομικής βίας». Ο Μοχάμεντ Καμράν Ατιφ είναι ο 5ος μετανάστης για φέτος που δολοφονείται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.
Ως πότε;


ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΚΑΜΡΑΝ ΑΤΙΦ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: