Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

(Παρα)κρατική επίθεση σε όποιον σηκώνει κεφάλι

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρούς εχθές το βράδυ.


Άγνωστος, πέταξε χειροβομβίδα στο στέκι μεταναστών, στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια, την ώρα που στο χώρο γινόταν συζήτηση από το σύνδεσμο αντιρρησιών συνείδησης σχετικά με τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.


Η χειροβομβίδα δεν πέρασε στον γεμάτο από ανθρώπους χώρο που διεξαγόταν η κουβέντα, αφού έσπασε μόνο το πρώτο τζάμι του κτιρίου, που ευτυχώς ήταν διπλό, με αποτέλεσμα να πέσει στο δρόμο. Η έκρηξη διέλυσε μια ζαρντινιέρα από μπετό και έσπασε τα παρακείμενα τζάμια πολυκατοικιών και μαγαζιών.


Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για άτομο με ξυρισμένο κεφάλι το οποίο μετά την έκρηξη έτρεξε, μπήκε σε αυτοκίνητο που τον περίμενε και εξαφανίστηκε.


Άλλη μια (παρα)κρατική επίθεση με άμεσο στόχο τη δολοφονία όσων αντιστέκονται.



Τι ‘ναι αυτά ρε ;



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αύριο Πέμπτη 05/3, 18:00 διαδήλωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια... για να μη μένουμε μόνο καρφωμένοι στο PC μας!

Zack είπε...

Η χθεσινή πορεία είχε 3 – 4 χιλιάδες κόσμο και σχετικά δυναμικό παλμό. Φωνάχτηκαν αρκετά συνθήματα και έγιναν κάποια σπασίματα σε μεγαλο-μάγαζα και τράπεζες. Στο τελείωμα της, στα προπύλαια, μια ομάδα ατόμων παρέμεινε και ξεκίνησε πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ, τα οποία προκλητικότατα είχαν πλευρίσει την πορεία σχεδόν καθ ‘όλη τη διάρκεια της. Οι συγκρούσεις δεν κράτησαν πολύ, και κατά τη διάρκεια τους τα ΜΑΤ έριξαν, όπως πάντα, τόνους χημικών φλομώνοντας δακρυγόνο όλο το κέντρο.

Ερευνήθηκε ο αριθμός του αυτοκινήτου με το οποίο ο άγνωστος διέφυγε, και αποδείχτηκε πως είναι ακαταχώρητος. Απ ‘όσο γνωρίζω ακαταχώρητες πινακίδες κυκλοφορίες δεν έχουν ούτε καν τα αυτοκίνητα της ασφάλειας, παρά μόνο οχήματα της Κ.Υ.Π. (κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών).